Vermiste meisjes Sam en Femke gevonden in Albufeira

Print
Vermiste meisjes Sam en Femke gevonden in Albufeira

Sam en Femke op privébeeld. Let op: dit is geen beeld van tijdens of na de vermissing. Afbeelding: Privéfoto

De twee vermiste meisjes uit Bergen op Zoom, Sam en Femke, zijn terecht. Het duo werd zaterdag gevonden in het Portugese Albufeira. De Portugese politie trof de meisjes na een tip in goede gezondheid aan.

Afgelopen dinsdag vertrok het duo plotseling, zonder iets te zeggen, met vliegtuig naar het Spaanse Malaga. Waarom de meisjes vertrokken, was een groot raadsel. 

Een dag later vertrokken de vaders van Sam en Femke ook richting Spanje om het duo daar te zoeken. De zoektocht leverde niets op. Wel kwamen er tips binnen dat de meisjes donderdagavond in Marbella gezien waren, zo'n zestig kilometer van Malaga. 

Hoe het duo terecht is gekomen in het Portugese Albufeira is nog onduidelijk. "We hebben een tip gekregen dat de meisjes gezien en herkend zijn in Albufeira. Daarop hebben we direct contact opgenomen met onze Portugese collega's", aldus woordvoerster Mireille Aalders van de politie Zeeland-West-Brabant. 

Dolgelukkig
De familie van de meisjes is dolgelukkig. "Namens de ouders kan ik zeggen dat ze heel erg blij zijn. Ze bedanken alle mensen die de berichten van de familie op Facebook hebben gedeeld. Dat heeft enorm geholpen. Zo is de tip uit Portugal gekomen", zegt woordvoerster van de familie Angelica van der Heijden.

Volgens Van der Heijden zaten de meisjes in Albufeira in een hostal toen ze ontdekt werden.

Rustig
De tieners zijn klasgenoten van elkaar op het Roncalli College in Bergen op Zoom. Daar staan ze te boek als 'rustige en lieve leerlingen'.