Nederlandse man in Portugal opgepakt om vermiste meisjes

Print
Nederlandse man in Portugal opgepakt om vermiste meisjes

Sam en Femke op privébeeld. Let op: dit is geen beeld van tijdens of na de vermissing. Afbeelding: Privéfoto

Een 34-jarige Nederlandse man is in in Portugal opgepakt op verdenking van betrokkenheid met de vermissing van de twee 16-jarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom.

De man, die zowel de Nederlandse als Marokkaanse nationaliteit heeft, wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders. Er wordt om zijn uitlevering gevraagd. Over de precieze rol van de verdachte kon de politie nog niet meer zeggen.

De meiden stapten dinsdag in Eindhoven in het vliegtuig naar het Spaanse Málaga en daarna waren ze dagenlang spoorloos. Gisteren werden ze na een tip in goede gezondheid aangetroffen in de Portugese kustplaats Albufeira. Waarom de meisjes vertrokken, was een groot raadsel. 

Zoektocht
Een dag later vertrokken de vaders van Sam en Femke ook richting Spanje om het duo daar te zoeken. De zoektocht leverde niets op. Wel kwamen er tips binnen dat de meisjes donderdagavond in Marbella gezien waren, zo'n zestig kilometer van Malaga. 

Hoe het duo terecht is gekomen in het Portugese Albufeira is nog onduidelijk. ,,We hebben afgelopen nacht een tip gekregen dat de meisjes gezien en herkend zijn in Albufeira. Daarop hebben we direct contact opgenomen met onze Portugese collega's", aldus woordvoerster Mireille Aalders van de politie Zeeland-West-Brabant.

De meisjes zijn nog niet terug in Nederland. Bij terugkomst zullen ze door de politie worden gehoord.