3FM-poes toch niet het Glazen Huis in

Print
3FM-poes toch niet het Glazen Huis in

Afbeelding: ANP

De poes die dit jaar de derde bewoner van het Glazen Huis van 3FM Serious Request zou worden, gaat toch niet het kersthuis in Breda in. Voor het beestje, dat de geuzennaam Tosti meekreeg, is een nieuw baasje gevonden. ,,Nu kan Poes thuis voor de buis kijken'', verklaart de radiozender vandaag.

Deze week werd bekend dat dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende vanaf 18 december zes dagen het Glazen Huis ingaan. Een vierjarige asielpoes zou hen vergezellen, maar daar komt 3FM nu op terug.

Het diertje zocht sinds april een nieuw baasje en zou in het Glazen Huis een tijdelijke verblijfplaats krijgen. Maar nu een gezin uit Apeldoorn graag voor Poes wil zorgen, gaat dat niet meer op. ,,Nu kan hij meteen naar een warme plek die hij thuis kan gaan noemen'', aldus 3FM, die ook laat weten dat meer asieldieren een warme omgeving verdienen.

Gisteren luidde de Dierenbescherming de noodklok om het idee de poes het Glazen Huis in te sturen. ,,Ga geen levende dieren aan dit spektakel blootstellen. Daar hebben ze niet om gevraagd. We hopen ook dat ze er nog op terug komen'', klonk het.