Verstappen: Wordt moeilijk om Mercedes te verslaan

Print
Max Verstappen denkt dat het komende zondag in Abu Dhabi lastig wordt om Mercedes te verslaan. Dat zei de Nederlandse coureur vandaag op de voorafgaande persconferentie.

,,Natuurlijk zullen we het proberen, maar ze zullen sterk voor de dag komen omdat het droog blijft. Het wordt moeilijk om ze te verslaan, dus hopelijk kunnen we dichtbij komen. Dat zou heel positief voor ons zijn", zei Verstappen.

De Red Bull-coureur blonk twee weken geleden op Interlagos nog uit in de regen. Op een nat circuit werd de ene na de andere collega ingehaald. Volgens Verstappen heeft zijn ervaring in de kartsport hem hierbij geholpen. ,,Samen met mijn vader heb ik veel in de regen geoefend. Toen ik een jaar of zeven was, stond hij op de baan om aan te wijzen waar ik moest rijden. Zo kon ik verschillende lijnen op een nat wegdek vinden."

De Nederlander durfde nog niet te zeggen of hij volgend jaar, als de nieuwe regelgeving ingaat, nóg sterk zal zijn. Met de nieuwe regelgeving worden de auto's breder en krijgen ze ook bredere banden. Ze worden zo drie tot zes seconden sneller per ronde. ,,Met een snellere auto is de kans dat je wint groter en we zijn positief gestemd voor volgend jaar, maar laten we eerst wachten tot ik met de nieuwe auto op de baan rijd."

Hamilton: alles is nog mogelijk
Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gelooft nog altijd dat hij zondag in Abu Dhabi zijn vierde titel in de Formule 1 kan bijschrijven. ,,Het is een enerverend seizoen geweest met hoogte- en dieptepunten en ik heb geprobeerd het negatieve in het positieve om te zetten. Dit seizoen is alles mogelijk'', aldus de Brit van Mercedes, die de laatste race van het jaar ingaat met 12 punten achterstand op zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg.De afgelopen twee jaar kwam Hamilton als sterkste naar voren in het gevecht om de titel in de koningsklasse en moest Rosberg genoegen nemen met de tweede plaats. Deze keer heeft de Duitser de beste uitgangspositie. ,,Het is nu de derde keer dat ik om de wereldtitel strijd. Die ervaring helpt me wat meer ontspannen naar de finale toe te leven'', aldus Rosberg, die bij een overwinning van Hamilton minstens derde moet worden om zijn eerste wereldtitel veilig te stellen.

,,Het gaat erom dat ik me volledig op mezelf en de race concentreer. Dat heeft dit jaar goed gewerkt. Ik wil het seizoen afsluiten met een overwinning, dus ik zal zeker niet behoudend rijden'', verzekerde Rosberg, die dit seizoen negen races won en halverwege het jaar een grote voorsprong had opgebouwd. Teamgenoot Hamilton won echter de laatst drie races, waardoor het titelgevecht een spannende ontknoping krijgt.