Lichaam vermiste kickbokser gevonden in Oirschot

Print
Lichaam vermiste kickbokser gevonden in Oirschot

Afbeelding: AD

Het lichaam dat donderdagmiddag is gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot is vrijwel zeker van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. De politie zegt er ernstig rekening mee te houden dat het aangetroffen lichaam van de vermiste Marc de Bonte is. ,,Dit aan de hand van de kleding'', stelt de politie.

De Bladelse sportschool Training Unit, waar De Bonte trainde, schreef donderdagavond al op de Facebookpagina: ,,Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen.''

De politie meldt dat de identificatie van het lichaam nog moet plaatsvinden. Zaterdag staat de sectie op het lichaam van de man gepland.

Donderdag rond 15.00 uur werd het lichaam van een man in het kanaal ontdekt. Hoe hij in het kanaal terecht is gekomen is nog onduidelijk.

De Bonte (26) verdween bijna drie weken geleden. Hij was op een feestje van zijn sportschool en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar. Hij kwam nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best.

Een eerdere zoekactie, bij een gemaal in Best, leverde niets op.