Corruptieaffaire Heerlen: ambtenaar vroeg steigerbouwer om neprekening

Print
Corruptieaffaire Heerlen: ambtenaar vroeg steigerbouwer om neprekening

Afbeelding: Istock

De twee Heerlense ambtenaren M. en P. die van corruptie worden verdacht, hebben geprobeerd de gemeente voor tienduizenden euro’s te benadelen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hen ervan dat ze dit jaar een leverancier zo ver probeerden te krijgen dat hij fictieve rekeningen zou sturen naar de gemeente. Ook werd de ondernemer – een steigerbouwer en verhuurbedrijf - geacht facturen valselijk op te hogen. Hij zou dan mee mogen profiteren van de via de fraude verkregen ‘winst’. Dat alles blijkt uit informatie waarover De Limburger beschikt.

De hoofdrol in deze corruptieaffaire lijkt weggelegd voor gemeentelijk medewerker P. wiens dienstverband een paar maanden geleden werd beëindigd. Hij benaderde de steigerbouwer met de vraag of deze mee wilde werken aan de frauduleuze praktijken, vermoedt het Openbaar Ministerie.

Beide Heerlense verdachten werden vorige week aangehouden en ingesloten. De voormalige ambtenaar zit nog steeds vast. Hij wordt ook verdacht van een poging tot subsidiefraude voor een bedrag van 23.000 euro. Twee andere mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de ambtelijke corruptie. De steigerbouwer is geen verdachte.

In De Limburger van vrijdag meer nieuws en een uitgebreid achtergrondartikel over de Heerlense corruptieaffaire