Stembus voor Top 2000 weer geopend

Print
Stembus voor Top 2000 weer geopend

Afbeelding: ANP

In het Brabantse Liempde wordt vrijdagochtend het startsein gegeven voor de stemweek voor de Top 2000. In die week kunnen mensen stemmen op de nummers die wat hen betreft in de Top 2000 thuishoren.

Tijdens zijn programma pikt NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom eerst met de Top 2000 Stembus verschillende andere dj's op. Ze rijden dan naar Liempde, waar de jocks samen met de inwoners om 08.45 de stemweek openen. De Brabantse plaats werd door de meeste luisteraars genoemd als leukste plek in Nederland om het jaarlijkse muziekspektakel af te trappen.

De Top 2000 Stembus staat tot de finaledag op 2 december elke dag in een andere plaats, om mensen te helpen hun keuze voor hun favoriete nummers te bepalen. Op die finaledag moet duidelijk worden welk nummer dit jaar bovenaan de lijst is geëindigd. Vorig jaar was het Imagine van John Lennon. De keus voor het vredeslied was vermoedelijk ingegeven door de aanslagen in Parijs.

Vorig jaar brachten 4,5 miljoen mensen een stem uit tijdens de stemweek. De Top 2000 wordt uitgezonden tussen kerst en oudjaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →