Werkloosheid gedaald in alle provincies

Print
Werkloosheid gedaald in alle provincies

Afbeelding: ANP

In alle provincies is de werkloosheid in de afgelopen drie jaar gedaald, vooral in Flevoland, Friesland en Limburg. Wel ligt de werkloosheid nog overal boven het niveau van het derde kwartaal van 2008, net voor de economische crisis. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Volgens het CBS was in het derde kwartaal de werkloosheid met 7,1 procent het hoogst in Groningen. Die provincie loste in 2015 Flevoland af dat daarvoor de hoogste werkloosheid kende. Zeeland heeft al jaren de laagste werkloosheid met 3,5 procent in het afgelopen kwartaal. Landelijk bedroeg de werkloosheid in de afgelopen periode 5,6 procent.

Verder nam in alle provincies het aantal openstaande vacatures toe. Hier was de ontwikkeling het sterkst in Zeeland, gevolgd door Drenthe en Flevoland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →