'Criminelen smokkelen drugs simpel land in'

Print
'Criminelen smokkelen drugs simpel land in'

Afbeelding: ANP

Criminelen hebben onlangs op een simpele manier drugs het land in gesmokkeld via het bedrijf APM Terminals op de Maasvlakte, één van de grootste container terminals van Europa. Dat meldt De Telegraaf vrijdag op basis van bronnen binnen de haven en opsporingsinstanties. Door een beveiligingslek konden smokkelaars simpel de douane ontglippen.

Computers scannen containers uit risicolanden als Midden- en Zuid-Amerika en normaal gesproken worden de beelden meteen geanalyseerd door douaniers. 's Nachts gebeurt dat niet omdat er dan geen personeel is om de gegevens uit te lezen.

Corrupte havenmedewerkers kunnen de drugs uit de container laten halen, voordat de douaniers de scanbeelden bekijken en de verboden lading ontdekken. Volgens De Telegraaf loopt er een groot onderzoek en maken justitie, politie en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zich grote zorgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →