Jarenlange verkrachting ontdekt in huwelijksnacht

Print
Jarenlange verkrachting ontdekt in huwelijksnacht

Afbeelding: HBVL

Drie jaar lang heeft een Gentenaar zijn zevenjarig nichtje verkracht en aangerand. De feiten dateren van vijftien jaar geleden, maar de man is nu pas veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel.

Het slachtoffer was amper zeven jaar toen ze in 1998 voor het eerst verkracht en aangerand werd. Pas in 2001, drie jaar later, stopte de gruwel. De zaak kwam pas aan het licht toen tijdens haar huwelijksnacht bleek dat de jonge vrouw met Turkse roots geen maagd meer was.

Vijftien jaar na de feiten, is de dader – ondertussen vader van drie kinderen – veroordeeld. Geen gemakkelijke beslissing voor de rechter, aangezien de man de feiten ontkent. “Maar het slachtoffer gaf een nauwkeurige beschrijving en koos niet de gemakkelijkste weg. De dader was een vertrouwenspersoon en door de klacht werd de familie verscheurd en startte voor haar een lange persoonlijke lijdensweg”, staat in het vonnis.

Leugendetector
Een test met de leugendetector toonde in de loop van het onderzoek bovendien aan dat het slachtoffer geen leugenachtige verklaringen aflegde, de verdachte wel.

Dus werd de man veroordeeld tot vier jaar cel, met uitstel omdat de feiten al zo lang geleden zijn en omdat hij sindsdien geen nieuwe misdrijven meer heeft gepleegd.

De oom moet zijn slachtoffer wel een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →