Geen Vastelaovend op nieuwe treinen Arriva

Print
Geen Vastelaovend op nieuwe treinen Arriva

Afbeelding: Arriva

Er komt geen Vastelaovend op de nieuwe treinen van Arriva. Directeur Anne Hettinga maakte donderdag de veertien namen bekend van evenveel nieuwe treinen die vanaf 11 december door Limburg rijden: ’t Jaomerdal, Abdij Rolduc, Amerikaanse Begraafplaats Margraten, Bonnefantenmuseum, De Cauberg, De Groote Peel, Het Geuldal, Het Witte Stadje, Kasteel Arcen, Kasteel Hoensbroek, Mestreech, Mookerhei, Pinkpop en de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

De namen - allemaal bestemmingen in Limburg - zijn via een online verkiezing gekozen. Vastelaovend en Brunssummerheide haalden het niet, net als De Maasplassen en De Keutenberg. 

Stemmen
Hoeveel stemmen de winnaars kregen, wil Arriva niet zeggen. Wel laat de woordvoerster weten dat Abdij Rolduc veruit de meeste stemmen kreeg. De abdij heeft volgens haar ook enorm veel werk gestoken in de verkiezing. De namen komen niet alleen op de buitenkant van de treinen te staan. In elke trein is een grote wand beschikbaar voor foto’s en teksten die bij de naam horen. „Je kunt je voorstellen dat het Bonnefantenmuseum graag kunstwerken wil laten zien. We gaan met andere locaties in overleg over hoe we die wanden invullen.” 

Wil je meer lezen over de Limburgse vastelaovend? Klik hier