Bestuurder belt in paniek naar hulpdiensten, niet veel later vinden ze hem onthoofd terug

Print
Bestuurder belt in paniek naar hulpdiensten, niet veel later vinden ze hem onthoofd terug

Afbeelding: Het Nieuwsblad/Twitter

“Help, ik krijg mijn auto niet meer uit cruisecontrol.” Dat waren de verontrustende woorden van Kashal Gandhi (32) tijdens zijn laatste telefoongesprek. Enkele minuten later reed hij met 190 kilometer per uur tegen een geparkeerde vrachtwagen.

De laatste acht minuten van zijn leven doorstond Kashal Gandhi (32) uit het Engelse plaatsje Harrow doodsangsten. Hij had zijn Skoda Octavia op cruisecontrol gezet, maar het systeem blokkeerde waardoor zijn wagen bleef versnellen. Al zijn pogingen om de auto tot stilstand te brengen, leverden niets op.

In paniek belde Gandhi naar de hulpdiensten. “Ik krijg mijn wagen niet uit cruisecontrol”, zei de man, die bekend stond als een voorzichtige chauffeur. “Ik kan niet meer stoppen. De snelheidsmeter toont aan dat ik 110 kilometer per uur rijd, maar ik denk dat ik veel sneller ga dan dat.”

190 km per uur
De agent aan de telefoon vroeg of hij de auto kon laten vertragen met behulp van de versnellingen, maar ook dat lukte niet. Zelfs wanneer Gandhi de start-stopknop indrukte, gebeurde er niets. Toen de agent aanraadde om de handrem te gebruiken, kreeg hij geen respons meer. Op dat moment was Gandhi met 190 kilometer per uur tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden.

Volgens getuige Robert Hague, die de hulpdiensten belde na het ongeval, zat de wagen bijna volledig in de vrachtwagen en was het dak “naar achter geschoven”. Het slachtoffer werd onthoofd bij het zware ongeval.

Een veiligheidsspecialist van Volkswagen kon geen fout of probleem met de elektronische systemen van de auto. Maar volgens politieonderzoeker Andrew Evans wees de uitleg van Gandhi op een gelijktijdige mechanische en elektronische storing in de Skoda.

Het dodelijke incident gebeurde op 2 februari, maar pas vandaag (vrijdag) werden de telefoongesprekken vrijgegeven door de onderzoeksrechter.