Kabinet heeft meevaller van 4,3 miljard

Print
Kabinet heeft meevaller van 4,3 miljard

Jeroen Dijsselbloem. Afbeelding: ANP

Het kabinet haalt dit jaar 4,3 miljard euro meer aan belastingen en premies op dan verwacht.Dat maakte minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vandaag na de ministerraad bekend.

Het kabinet haalt dit jaar 4,3 miljard euro meer aan belastingen en premies op dan verwacht.

Op Prinsjesdag ging het kabinet er nog van uit dat het overheidstekort dit jaar zou uitkomen op 1,1 procent en volgend jaar op 0,5 procent. De nieuwe cijfers staan in de Najaarsnota die naar het parlement is gestuurd. De economische groei is een van de factoren die zorgt voor de hogere inkomsten.

Voor het minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is er ook een meevaller. Door de komst van minder asielzoekers is zij minder kwijt aan de opvang. Uit haar begroting wordt de opvang in het eerste jaar betaald. Ploumen houdt door de lagere instroom dit en volgend jaar in totaal 460 miljoen euro over.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →