Max Verstappen, Wie kent hem niet?

Print
Max Verstappen, Wie kent hem niet?

Afbeelding: ANP

Max Verstappen is in korte tijd een van de bekendste namen van Nederland geworden. Uit een onderzoek van het gezaghebbende Mulier Instituut blijkt dat 97 procent van de Nederlanders op dit moment bekend is met de naam van de Limburgse Formule 1-coureur.

De prestaties van Verstappen leiden tot een toegenomen interesse voor de Formule 1 in Nederland. Bij 29 procent is de interesse gegroeid, met name onder mannen.


klik voor een groter formaat
 - Bron: Mulier Instutuut

Nederland is trots
8,7 miljoen volwassen Nederlanders volgen de berichtgeving over Max Verstappen. Dit zijn vooral mannen en oudere personen. De prestaties van Verstappen leiden op grote schaal tot gevoelens van trots en vormen een dankbaar gespreksonderwerp.

Prestaties extra bijzonder
De prestaties van de Limburgse coureur zijn extra bijzonder omdat hij de jongste Formule 1-coureur uit de geschiedenis was. Door zijn overwinning in de GP van Spanje was hij de jongste F1-winnaar aller tijden.


Klik hier voor een groter formaat
 - Bron: Mulier Instutuut

Afsluiting seizoen
Zondag vindt in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen van 2016 plaats. Op het Yas Marina Circuit sluit Max Verstappen een memorabel seizoen af: hij was onder meer de jongste winnaar ooit (GP Spanje) en de jongste coureur ooit met de snelste ronde (GP Brazilië). Wereldwijd dalen de kijkcijfers voor de Formule 1, maar niet in Nederland. 

Lees ook: Max Verstappen vierde in tweede training


Klik voor een groter formaat
 - Bron: Mulier Instituut

Zaterdag exclusief in De Limburger: Max Verstappen geeft zichzelf rapportcijfers