Lichaam Marc de Bonte vrijdag onderzocht in Maastricht

Print
Lichaam Marc de Bonte vrijdag onderzocht in Maastricht

Afbeelding: AD

Zelfs zijn familie en vrienden twijfelen er niet meer aan of het lichaam dat donderdagmiddag in het Oirschotse kanaal is gevonden, van Marc de Bonte is. Maar absolute zekerheid over de identiteit komt volgens de politie pas na het weekend.

Vrijdag wordt het lichaam door middel van een CT- en MRI-scan onderzocht in Maastricht UMC+, liet de politie weten. Zaterdag vindt sectie plaats bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Het voorlopige NFI-rapport volgt nog diezelfde dag, maar resultaten van DNA-onderzoek laten tot na het weekend op zich wachten.

Lees ook: Lichaam vermiste kickbokser gevonden in Oirschot

Scans
Met behulp van de scans in het Maastrichtse ziekenhuis wordt vrijdag in het lichaam gekeken zonder het te openen. Er wordt gezocht naar tekenen van geweld en aanwijzingen voor de identiteit, vertelt professor en hoofd van de afdeling forensische radiologie Paul Hofman desgevraagd. In onder meer botten, hersenen en andere organen zoekt hij naar sporen van geweld, zoals breuken en steekletsel. Schroefjes of oude breuken kunnen de forensisch radioloog meer vertellen over het slachtoffer. "En we kunnen de tanden goed in beeld brengen en vergelijken met tandartsgegevens."

DNA
Voor het definitief vaststellen van de identiteit zijn er volgens Hofman officieel drie zaken nodig: DNA, vingerafdrukken en gebitsgegevens. Het NFI neemt later dit weekend het DNA-onderzoek voor zijn rekening.