De Lama's keren terug

Print
De Lama's keren terug

Afbeelding: AD

De Lama's komen terug. Tijl Beckand, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben van der Meer en Ruben Nicolai staan volgend jaar op 2 november in de Ziggo Dome onder leiding van hun vaste presentator Patrick Lodiers.

De Lama's was tussen 2004 en 2008 een ongekend populair improvisatieprogramma dat bij BNN op televisie was te zien. De acteurs trokken vervolgens ook de theaters in waarmee veel succes geoogst werd. Met zes uitverkochte avonden in de Heineken Music Hall werd afscheid genomen.

,,Ik weet nog wat ik dacht op het moment dat we toen op het podium stonden: dit kan niet de laatste keer zijn", zegt Van Koningsbrugge. Het was Nicolai die de groep weer bijeen bracht met een etentje bij hem thuis in juni 2014. Daar werd het zaadje van een comeback geplant. 

,,Als bandleden die weer bij elkaar komen", vergelijkt Van Koningsbrugge. ,,Zelfs die aftastende fase was al leuk. We zaten meteen alweer op ons oude niveau", herinnert Nicolai zich. De Lama's kende door de jaren heen tien acteurs, maar de mannen zijn tijdens het diner bij Nicolai al overtuigd dat zij dit de groep voor de rentree moet voren. ,,Dit is het dreamteam dat voor de magie zorgt", stelt Lodiers. 

Voor de show in de Ziggo Dome zijn 12.000 kaarten beschikbaar, maar zal niets anders zijn dan wat ze altijd deden. ,,Het wordt improviseren," besluit Ruben van der Meer. ,,En of we nu in een tent op Lowlands staan, of straks in de Ziggo Dome, het blijft lol trappen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →