L-MAGAZINE Bijklussen als klaas

Print
L-MAGAZINE Bijklussen als klaas

Afbeelding: Ermindo Armino

Cadeautjes krijgen en smullen van pepernoten is hartstikke leuk natuurlijk. Ze uitdelen is misschien nog wel leuker. Heel wat Limburgers grijpen in november en december de kans om een sint, piet of kerstman te spelen. Intochten, huisbezoekjes of bedrijfsfeesten, niets is te gek.

De een houdt het hele jaar zijn collega’s nauwlettend in de gaten, om vrijwillig als Sint op het werk te verschijnen en ze flink te stangen, de ander komt voor een paar tientjes (inclusief strooigoed!) bij je thuis om de kinderen een geweldige avond te bezorgen. Vanaf augustus bellen sommige ouders al om te zorgen dat er op 5 december een stel pieten voor de deur staat. Showtime dus deze maanden.

Zakcentje

Kerstmarkt hier, winkelcentrum daar: aan dit baantje valt een aardig zakcentje over te houden. ,,Met het geld dat ik ermee verdien, kan ik mijn kinderen zien. Ze wonen in Amerika. Door kerstman te spelen, kan ik mijn vliegticket bekostigen en cadeautjes voor ze meenemen.”

In L-magazine morgen vertellen vijf ‘decemberhulpjes’ over hun drukke dagen als  kindervriend. Wat doen zij op zo’n dag? En waarom houden ze zo enorm van het sinterklaas- of kerstfeest?

Fotoshoot

Neem alvast een kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Sinterklaas en de Kerstman: 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →