Bankdirecteur gegijzeld, familie opgesloten in garagebox

Print
Bankdirecteur gegijzeld, familie opgesloten in garagebox

Afbeelding: iStock

Een bankdirecteur uit Hoei (Luik) is donderdagavond slachtoffer geworden van een gewapende overval. De man werd thuis opgewacht en zijn gezin werd eveneens gegijzeld.

De drie gemaskerde mannen hielden het hele gezin onder schot en dwongen hen om in de twee wagens van het koppel te gaan zitten. Hierna reden ze richting Ans, waar de vrouw en haar dochter opgesloten werden in een garagebox.

In het schemerdonker namen de criminelen de bankier mee naar zijn kantoor in Hoei en eisten een onbekende geldsom. Ondertussen slaagden de vrouw en de dochter erin om zich te bevrijden. Ze contacteerden meteen de politie.

Het kostte hen enkele minuten voor ze de bankdirecteur terugvonden in het kantoor. De man verkeerde in shock. De overvallers waren in tussentijd al gevlucht. De twee voertuigen van het koppel werden teruggevonden op een afgelegen plek in de gemeente Ans.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →