KLM-passagiers ontsnappen aan botsing met ander toestel

Print
Een vliegtuig van KLM kwam onlangs boven India bijna in botsing met een ander toestel, maar een mogelijke ramp werd ternauwernood voorkomen. Het ging om KLM-vlucht KL811 naar Kuala Lumpur, die bijna botste met een vliegtuig dat naar Bangalore in India vloog. Dat blijkt uit rapporten van The Aviation Herald en Aviation Safety Network.

Dankzij het veiligheidssysteem konden piloten op tijd ingrijpen.

De vliegtuigen in kwestie waren een Boeing 787 van KLM en Airbus A320 van de Indiase luchtvaarmaatschappij Indigo. Ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van de stad Jaipur kruisten de vliegtuigen elkaar. Ze vlogen echter op bijna dezelfde hoogte (verticaal scheelde het 60 meter), waardoor het TCAS-systeem alarm sloeg. Dit systeem houdt de nabijheid van andere vliegtuigen in de gaten.

Het Indigo-vliegtuig daalde en de Boeing van KLM klom. De Telegraaf meldt dat de KLM de zaak uitzoekt, dat door de autoriteiten als een serieus incident wordt beschouwd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →