'Verdachte van moord in katholiek tehuis na klopjacht gepakt'

Print
'Verdachte van moord in katholiek tehuis na klopjacht gepakt'

Afbeelding: AD

De Franse politie heeft vandaag een 47-jarige man opgepakt, die wordt verdacht van de moord op een medewerkster van een Frans verzorgingstehuis voor katholieke missionarissen. Franse media meldden dat het om een oud-militair gaat. Hij werd in de buurt van zijn eigen huis aangehouden.

Hij zou in het verleden als bewaker in het verzorgingshuis hebben gewerkt. Bronnen bij de politie lieten weten dat de man in de buurt van zijn huis is aangehouden. Een 54-jarige vrouw werd donderdagavond doodgestoken in het tehuis in Montferrier-sur-Lez, op zo'n 10 kilometer van Montpellier. 

Mes en jachtgeweer
Rond tien uur 's avonds drong de man gemaskerd een tehuis voor gepensioneerde monniken binnen. Hij had een mes en een afgezaagd jachtgeweer bij zich. De verdachte stak de vrouwelijke medewerkster van de instelling dood en sloeg op de vlucht.

De vrouw was buiten het rusthuis vastgebonden en werd driemaal door de dader gestoken. Nadat haar levenloze lichaam 's avonds werd aangetroffen, werden de bewoners van het tehuis in veiligheid gebracht. De 59 inwoners, voormalig missionarissen in Afrika, bleven allen ongedeerd.

Massale zoektocht
De politie begon een massale zoektocht. Zeker 100 agenten werden daarrbij ingezet. In een auto nabij het tehuis werd in een auto een replica van een vuurwapen gevonden. Andere zaken in het voertuig zetten de politie op het spoor van nu aangehouden man.

Volgens justitie houdt de moord zeker geen verband met terrorisme. ,,We kunnen nu nog niet precies zeggen wat het motief was, maar wat we wel kunnen zeggen, is dat er geen enkele connectie is met islamistische terreur'', zei de openbaar aanklager.