Familie vermiste Dorota uit Süsterseel: 'We blijven zoeken tot het bittere eind'

Print

Afbeelding: De Limburger

Het is vijf weken geleden dat Dorota Galuszka-Granieczny uit Süsterseel verdween. Sindsdien is de Poolse moeder van een 7-jarige spoorloos. Justitie vreest het ergste en gaat uit van moord. Dorota’s familie zoekt mee.

Vriendelijk, vrolijk, liefdevol en hulpvaardig. Familie en naasten komen superlatieven tekort om Dorota Galuszka-Granieczny (29) te beschrijven. De vermissing van de Poolse slaat dan ook diepe wonden.

Sinds 20 oktober wordt gezocht naar de vrouw die een thuis vond in Süsterseel. Vlak over de grens bij Jabeek speurden meer dan 200 politieagenten en talloze vrijwilligers naar Dorota. Taal nog teken is vernomen. „We blijven zoeken tot het bittere eind”, zegt haar zwager. Of er nog enige geloof bestaat dat Dorota levend wordt gevonden, is een logische maar pijnlijke vraag. „Ja”, is het ferme antwoord. „Al zou er maar 0,1 procent kans zijn, we wíllen erin geloven.”

Niet voor het eerst zijn familieleden van Dorota naar Süsterseel gekomen. Een zus en zwager zijn vanuit de Zuid-Duitse deelstaat Beieren afgereisd. Ook Dorota’s tweelingzus, die in Dordrecht woont, zoekt mee. Emotioneel en fysiek heeft de familie het zwaar, maar niets doen is geen optie. „We willen vooral dat ze niet wordt vergeten. Dat ligt natuurlijk op de loer als je zolang geen aanknopingspunten vindt.”Lees meer in De Limburger van zaterdag