Baasjes denken hond nooit meer terug te zien; dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

Print
Baasjes denken hond nooit meer terug te zien; dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

Afbeelding: AD

Toen hun hond Harris wild achternaging op de Ben Nervis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, vreesden baasjes Christoff en Allison du Plessis dat ze hun geliefde viervoeter nooit meer terug zouden zien.

Het vriest immers stevig op de berg, met op dit moment temperaturen tot min vier graden. Ook waren ze bang dat de terriër gewond zou raken en dat alle hulp te laat zou komen. Gelukkig liep het allemaal heel wat minder dramatisch af. 

Taxi

Twee klimmers vonden de ronddwalende hond namelijk diezelfde middag nog en besloten het nummer te bellen dat aan de halsband van de hond zat. Zo kwamen ze terecht bij Christoffs moeder, die hen het juiste adres doorgaf. De klimmers regelden toen een taxi, die de hond kwam oppikken en naar zijn baasjes terugbracht. 

Oproep

Christoff en Allison zijn enorm opgelucht dat ze hun hond weer terughebben en zouden de klimmers graag persoonlijk willen bedanken voor hun reddingsactie. Allison heeft op haar Facebookpagina, waarin ze het avontuur van hond Harris uit de doeken deed, een oproep gedaan om de alerte klimmers te vinden.

Hond Harris vindt het intussen allemaal wel best. ,,Hij heeft erg genoten van zijn mini Highland-avontuur", schrijft Allison op haar Facebook-pagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →