Ergenis over 'patserauto's' bij Marokkaanse bruiloft

Print
Ergenis over 'patserauto's' bij Marokkaanse bruiloft

Afbeelding: AD

Een Marokkaanse bruiloft die vorige maand in Antwerpen plaatsvond, zorgt nog altijd voor rumoer in België. Bij het feest waren tientallen peperdure luxewagens, die enkele straten lamlegden. Filip Dewinter van Vlaams Belang legde meteen de link met drugsgeld, maar één van de aanwezigen bestrijdt dat met klem.

Voor elke liefhebber van dure auto's was het feest op 28 oktober een lust voor het oog. Straten stonden vol met peperdure wagens van merken als Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini en Bentley. De beelden van de voertuigen werden dan ook meteen online gezet.

Dewinter, politicus van het populistische Vlaams Belang, vroeg zich dan ook meteen af of al het geld dat aan de auto's is besteed wel op legale wijze is verdiend. Ook was hij boos dat de politie kennelijk weinig deed aan de enorme verkeersopstopping die ontstond vanwege de parade aan bolides. ,,Kennelijk zijn de Marokkanen en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen'', zei hij eerder al tegen Het Nieuwsblad.

Financiële steun

Een van de bruiloftgasten zegt netjes aan zijn geld te zijn gekomen. Het gaat om Nabil Zafar, eigenaar van het luxewagenbedrijf Luxurycarselection. ,,Ik ben nog maar 27 jaar oud maar heb me in deze sector omhoog geknokt sinds mijn 19e, met toen wat financiële steun van mijn vader. Dus het laatste dat ik nu wil, is dat ik aangezien word voor drugshandelaar. Ik heb inderdaad Marokkaanse roots maar ik ben zelf Belg'', zegt hij vandaag tegen Het Laatste Nieuws.

Dat het tot een verkeersopstopping kwam, ging volgens Zafar inderdaad te ver. ,,Ze hadden het een beetje kunnen vermijden door bijvoorbeeld parkeerplaatsen in de straat te reserveren via de gemeente. Dit geef ik wel toe. Maar ik zeg het nogmaals dat ik het niét vind kunnen dat er nu over drugs en criminaliteit wordt gesproken.''

Patseraanpak

Dewinter wil net als hier in Nederland een 'patseraanpak', waarbij aan mensen met dure bezittingen wordt gevraagd hoe ze zich die luxe kunnen permitteren. Wie niet kan aantonen over voldoende legale inkomsten te beschikken, ziet zijn goederen in beslag genomen worden.

Veel van de wagens waren echter bij zijn zaak gehuurd, zegt Zafar nog. ,,Marokkanen vallen op zo'n moment graag op. Vaak spaart men heel lang voor een groot feest, om dan op één dag alle registers open te trekken.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →