Rosberg wereldkampioen, Verstappen vierde

Print
Rosberg wereldkampioen, Verstappen vierde

Afbeelding: AD

Nico Rosberg is vandaag de nieuwe wereldkampioen van de Formule 1 geworden. Hij werd in Abu Dhabi derde, maar dat was voldoende om zijn voorsprong op Lewis Hamilton te behouden. Limburger Max Verstappen knokte zich na een inhaalrace naar de vierde plaats

Bij aanvang van de GP van Abu Dhabi stond Hamilton 12 punten achter op Rosberg. De Brit moest bij voorkeur de race winnen en hopen dat er enkele wagens tussen hemzelf en Rosberg zouden finishen. Bij winst van Hamilton had Rosberg immers voldoende aan een podiumplaats om wereldkampioen te worden.

Voorafgaand aan de race waren er al de nodige psychologische spelletje tussen Hamilton en Rosberg. De spanning was dan ook te snijden bij de start.

Dramatische start Verstappen

Hamilton en Rosberg kwamen goed weg van de startlijn en behielden de eerste en tweede plaats. Ricciardo verloor in zijn Red Bull meteen de derde plaats aan Raikkonen in de Ferrari. Teamgenoot Max Verstappen kende dramatische start. De Nederlander reed tegen Hulkenberg, spinde en moest als allerlaatste aan een inhaalrace beginnen.