Temperatuur duikt komende dagen onder nul

Print
Temperatuur duikt komende dagen onder nul

Afbeelding: AD

Koude lucht en vrieskou doen aankomende week ons land aan. De dag begint morgen met temperaturen tegen of onder de 0 graden, zo voorspellen de meteorologen van Weerplaza.

Volgens het KNMI en meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza duikt het kwik naar plaatselijk ongeveer -5 graden. Het KNMI verwacht daarom zeer lokale gladheid als gevolg van de lage temperaturen. Lankamp voorspelt in de ochtend ook wat nevel, maar de rest van de dag wordt zonnig en droog met temperaturen tussen de 4 en 5 graden. 

Matige vrieskou

Voor de heldere nacht van maandag op dinsdag verwacht Lankamp licht tot matige vrieskou. Aan de grond is volgens hem zelfs strenge vorst mogelijk. Op dinsdag wordt het weer zonnig en droog. ,,Temperaturen liggen dan tussen de 3 en 4 graden, maar de gevoelstemperatuur ligt nog wel onder de nul."

Vanaf woensdag klaart het echter weer op en volgen er enkele milde dagen met temperaturen die kunnen oplopen tot 10 graden. Aan het eind van de week is het wisselvallig, met heel wat bewolking en mogelijk enkele regenbuien. De temperatuur ligt overdag rond 9 tot 10 graden. Ook 's nachts blijft het boven de nul.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →