Oudste mens ter wereld is 117 jaar

© AD / AP

Ze is de laatste mens op aarde die in de 19e eeuw heeft geleefd. Emma Morano werd geboren op 29 november 1899. Ze viert dinsdag in de Italiaanse plaats Verbania haar 117e verjaardag. Daarmee is ze de oudste mens op aarde.

Redactie

Op de 'eeuwige' vraag hoe ze zo oud heeft kunnen worden, heeft ze een eenvoudige verklaring: ,,Ik eet twee eieren per dag. En wat koekjes. Maar ik eet niet veel want ik heb geen tanden." In haar huis bij het Lago Maggiore ligt een verklaring van Guinness World Records die haar tot de oudste mens op de planeet bestempelt.Morano was de oudste van acht kinderen. Ze trouwde maar verliet haar gewelddadige echtgenoot in 1938. Hun enige kind stierf kort daarvoor. Sindsdien leefde ze alleen. Anno 2016 woont ze nog steeds alleen, al krijgt ze wel hulp.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal