Opmerkelijke vacatures: Filmkijker voor Netflix en glijbaantester

© iStock

Vandaag zeven banen onder de aandacht waarvan je (waarschijnlijk) dacht dat ze niet bestonden, maar ze bestaan echt.

Redactie

EilandbeheerderGeen grap, eilandbeheerder is officieel een beroep. Het Australische Queensland vond het nodig om in 2009 een vacature openbaar te maken, die zorgde voor maar liefst 35.000 sollicitaties. Als eilandbeheerder krijg je een ‘oppasvergoeding’ van 150.000 Australische dollar, krijg je onderdak in een driekamer-villa en worden alle reiskosten vergoed. Niet verkeerd voor het voeren van schildpadden, spotten van walvissen en het promoten van het eiland.

Filmkijker voor NetflixDé droombaan voor filmliefhebbers en serieverslaafde is nu werkelijkheid. Netflix is vaker op zoek naar een zogenoemde Tagger. Deze Tagger is verantwoordelijk voor het indelen van films en series op basis van een bepaald genre.

Betaald slapenJe leest het goed, betaald slapen. NASA laat deze droom in vervulling gaan. Voor het in bed liggen van 70 dagen krijg je 18.000 Amerikaanse dollars. Niet verkeerd voor het uitvoeren van… ja eigenlijk niks.

NepdirecteurBen je een blanke man, afkomstig uit het westen en in het bezit van een pak? Gefeliciteerd, dan voldoe jij exact aan alle voorwaarden voor de functie als ‘nepdirecteur’. Sommige Chinese bedrijven hebben behoefte aan iemand die zich voordoet als directeur, om banden met het westerse bedrijfsleven te verstevigen.

ProeverHoud jij van lekker eten of een heerlijke alcoholische versnapering op zijn tijd? Maak hiervan dan jouw fulltime job. Er is behoefte aan verschillende soorten proevers, zoals ‘wijnproevers’, ‘bierproevers’, maar ook professionele ‘chocoladetesters’ of ‘ijstesters’.

Professioneel reizigerWil jij de nieuwe Floortje Dessing worden? Waarschijnlijk vindt bijna elk persoon reizen over de wereld een toffe bezigheid. Wie droomt er nou niet van de mooiste plekken bezoeken op de wereld? En wat nou als wij zeggen dat je dit betaald kan doen… Jazeker! Als professioneel reiziger run je meestal een succesvolle blog of post je je ervaringen op social media-platforms.

GlijbaantesterFan van waterparken? Make it your living! Het Engelse bedrijf First Choice zoekt iemand die gedurende zes maanden glijbanen test in twintig vakantieresorts. Fee? €12.300,-. Het moet echter wel een Brits persoon zijn.

Bron: Personato

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal