Gigafabriek Tesla misschien naar Born

© ANP

Het kabinet gaat zich sterk maken om Tesla over te halen een reuzenfabriek voor elektrische auto's in Nederland te vestigen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer geschreven. Hij wil verder weinig loslaten over zijn contacten met de autofabrikant

AD

Tesla-oprichter Elon Musk liet vorige week weten in Europa een grote fabriek voor elektrische auto's en accu's te willen bouwen. De autofabrikant is op zoek naar een geschikte locatie en zou overwegen voor Zuidoost-Nederland te kiezen. Daar zit al wat autoindustrie die de laatste jaren heel goed presteert, zoals de fabriek van VDL Nedcar in Born. In Tilburg heeft Tesla zelf ook al een afbouwfabriek en een servicewerkplaats.Kamp houdt zich verder op de vlakte over de mogelijke komst van Tesla. Dat is gebruikelijk in dit soort gevallen, om eventuele onderhandelingen niet te verstoren. Ook hoeveel banen de nieuwe fabriek zou opleveren zegt de minister nog niet te kunnen inschatten.Ook lokaal wordt aandacht gevraagd voor het 'binnenhalen' van de gigafactory. D66 Tilburg roept het college van B en W op te lobbyen om deze Teslafabriek naar de stad te halen. Volgens de fractie zou deze fabriek op bedrijventerrein bij Wijkevoort langs de A58 goed tot zijn recht komen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal