17-jarig meisje moest vier à vijf mannen per dag afwerken

© AD

Een 21-jarige vrouw uit Vlissingen staat vandaag in Middelburg terecht, omdat ze een 17-jarig meisje tot prostitutie dwong. Gisteren hoorden een man uit Velp al vier jaar gevangenis tegen zich eisen en een Goesenaar twee jaar.

Genaud Molin

Ook de mannen uit Velp en Goes zouden het meisje gedwongen hebben om seks te hebben. Dat gebeurde in het najaar van 2014. De prostitutie duurde twee maanden en vond plaats vanuit woningen en hotels in Middelburg en Vlissingen. Ook waren er cardates, waarbij de klant in zijn eigen auto naar het Nollebos bij Vlissingen reed en zij instapte. Beiden verdachten ontkennen dit. GedwongenHoofdverdachte is de 21-jarige vrouw uit Vlissingen. Ook zij zegt dat ze gedwongen werd om te werken als prostituee. De officier van justitie zei gisteren over haar dat ze het verhaal van het slachtoffer heeft onderschreven. ,,Zij werd ook bedreigd en tot prostitutie gedwongen. Ze hielp het slachtoffer niet, omdat ze zichzelf niet eens kon helpen.''Het meisje kwam in contact met het trio nadat ze weg was gelopen uit een inrichting. Haar advocate vertelt dat het slachtoffer komt uit een beschadigd gezin. Ze zit ondergedoken uit angst voor wraak. Het gaat volgens de advocate van het meisje niet goed met haar. Therapie heeft nog geen effect gehad, waardoor ze nu 'heel zware' therapie moet volgen.Toch woont ze samen met haar advocaat vandaag wel de rechtszaak bij. De twee verdachten ontkennen tot nu toe - ondanks de vele belastende verklaringen - dat ze het meisje tot prostitutie hebben gedwongen.Vier à vijf klanten per dagHet meisje verklaart dat ze per dag 4 à 5 klanten moest afwerken. In het begin zouden haar pooiers rekening hebben gehouden met haar wensen, maar later niet meer. Zo moest het slachtoffer onbeschermde seks hebben, waardoor ze twee keer een geslachtsziekte opliep.De verdachten zouden haar onbeschermd hebben achtergelaten bij haar klanten. Voor haar (gedwongen) werk als prostituee kreeg het meisje niet betaald. Ze kreeg volgens de officier van justitie slechts een trui, een broek en een tatoeage.Het slachtoffer zegt zelf dat ze waarschijnlijk nooit kinderen kan krijgen door de geslachtsziekten. Daarnaast is ze ,,blijvend bang'', mede door bedreigingen door de verdachten.SmartengeldDe advocate eist namens het slachtoffer dat er in totaal 37.000 euro aan haar wordt betaald door het trio. Dit bedrag bevat de 12.000 euro die het meisje heeft verdiend, maar moest afdragen, en 25.000 euro aan smartengeld.De officier van justitie noemt het 'moderne slavernij'. Later deze week moeten in totaal veertien mannen zich verantwoorden voor het hebben van seks met dit minderjarige meisje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal