Alienjagers ontdekken reptiel op oppervlak planeet Mars

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fanatiekelingen die heilig geloven in het bestaan van buitenaards leven hebben op recente NASA-foto's van het oppervlakte van de planeet Mars een reptielachtig schepsel ontdekt. Volgens Amerikaanse alienjagers lijkt het op een klein dier met twee horentjes op de kop en vermoedelijk een gepantserde romp. De ruimtevaartorganisatie heeft nog niet gereageerd op de vondst die gisteren wereldkundig werd gemaakt op YouTube-kanaal Alien Art TV.

Tom Tates

Na de publicatie van het filmpje regent het afwijkende theorieën. Volgens de een gaat het om een merkwaardig gevormde steen die bij een bepaalde lichtval toevallig op een soort hagedis lijkt. Weer anderen, zoals Joe White van Alien Art TV, stellen dat het misschien echt een reptiel is geweest dat ooit leefde op de rode planeet. ,,Het is ingevroren en daarna versteend'', vermoedt White. Het is overigens niet de eerste keer dat vreemde vormen op Mars zijn gezien. De afgelopen jaren werden op NASA-kiekjes, gemaakt door de Curiosity Rover, dingen gezien zoals dierlijke schedels, reusachtige gebouwen, overblijfselen van een soort wegennet, standbeelden en een serie stoelen waarop ooit wezens zouden hebben gezeten. Geen van de ontdekkingen, en de daaraan verbonden complettheorieën, is tot op de dag van vandaag bewezen.

Een 'stoel'. © YouTube 'Standbeeld' in de vorm van een vrouw. © YouTube Is dit een schedel? © YouTube © Alien Art TV

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal