Man verdacht van ontucht met dochter en éénjarig meisje

© Fotolia

Een 62-jarige man uit Doesburg zou jarenlang zijn inmiddels meerderjarige dochter hebben misbruikt. Ook zou hij in het najaar van 2015 ontucht hebben gepleegd met een meisje uit Zevenaar dat toen net één jaar oud was. Dat liet de officier van justitie vanmiddag in de rechtbank van Arnhem weten.

AD

De vermeende ontucht met de dochter, die inmiddels 28 jaar is, zou plaatsgevonden hebben in de periode van 1995 tot en met 2001. Toch liep de man pas deze zomer tegen de lamp, doordat agenten kinderporno vinden op het internet. De gevonden afbeeldingen bleken na onderzoek van de Doesburger afkomstig te zijn. Al snel ontstonden er verdenkingen dat de man zich ook aan misbruik van minderjarigen had schuldig gemaakt.Niet aanwezig De verdachte was maandag niet aanwezig in de rechtbank. De aanklager liet weten dat de man op dit moment uitgebreid wordt onderzocht. Zijn raadsman beaamde dat 'een persoonlijkheidsonderzoek volstrekt noodzakelijk is'. De verwachting is dat die onderzoeken rond de jaarwisseling zijn afgerond.De man was actief lid bij Sportclub Doesburg. Er zijn geen aanwijzingen dat hij daar ook ontucht heeft gepleegd. De verdenkingen kwamen voor familie en kennissen als een grote shock: hij stond in zijn omgeving bekend als een vriendelijke en behulpzame man.De zaak wordt in februari inhoudelijk behandeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal