ANWB heeft het druk in de winterse kou

© ANP

Een record was het niet, maar koud was het dinsdag wel. Op enkele plaatsen werd een temperatuur van -7 graden gemeten. De lage temperaturen zorgen vandaag naast veel prachtige foto's op Instagram ook voor flinke drukte bij de ANWB.

AD

Normaal gesproken helpt de ANWB per dag ongeveer 3000 mensen met pech, maar vandaag kwam dat aantal boven de 5000, vertelt een voorlichter. Op veel plekken in Nederland zorgde de opkomende zon voor prachtige plaatjes, die mensen massaal deelden op onder meer Instagram en Twitter. Ook maandagavond kunnen er weer mooie foto's worden gemaakt, want het kan de donkerste nacht van deze winterperiode worden. De maan is namelijk de hele nacht afwezig. Een ideaal moment voor iedereen om te genieten van de planeten, sterren, de Melkweg en andere details. Onder vriespuntDe temperatuur daalt vanavond na zonsondergang snel tot onder het vriespunt. Later vanavond en vannacht wordt het -2 graden in het noorden en -4 tot -7 graden in het midden en zuiden. Dat schrijft Weerplaza.Woensdag wordt het minder koud. Vanuit het noorden wordt het bewolkt met lokaal wat motregen. In het zuiden schijnt nog lang de zon en blijft het koud. Het wordt 2 graden in Limburg en 7 graden in het noorden. Donderdag en vrijdag is het overal bewolkt met af en toe regen. VerkeerDe ANWB verwacht dinsdagavond ondanks de kou geen grotere verkeersdrukte dan normaal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal