Snelheid op veel grenswegen omlaag van 90 naar 70

© iStock

Nederlanders die gewend zijn in Vlaanderen iets meer gas te geven, moeten vanaf 1 januari in de remmen.

Peter Bruijns

Met ingang van 2017 mag je in Vlaanderen niet harder dan 70 kilometer per uur buiten de bebouwde kom. Nu is dat nog 90 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven. I

SnelheidIn Belgisch-Limburg betekent de invoering van deze regel dat op meer dan 350 wegen de snelheid met 20 kilometer per uur omlaag gaat, schrijft de regionalekrant Het Belang van Limburg.

De afgelopen jaren werd overigens al in veel gemeenten een snelheidsbeperking buiten de bebouwde kom opgelegd. Dat leidde tot een wildgroei aan snelheidsborden, waardoor 70 kilometer per uur nu al eerder de regel dan de uitzondering is. Dat is precies de reden waarom de Vlaamse minister van Verkeer heeft besloten die snelheid voortaan als norm te hanteren. In Wallonië blijft 90 kilometer per uur de maximum snelheid.

Meer over de snelheidsmaatregel in De Limburger van woensdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal