Opnieuw pedofilieschandaal: Chelsea betaalde zwijggeld aan jeugdspeler

© HBVL

Opnieuw komt een Engelse voetbalclub in opspraak omwille van pedofilie. Chelsea zou zwijggeld betaald hebben aan een jeugdspeler die slachtoffer werd van pedofilie. De feiten dateren van de jaren '70, de dader is ondertussen overleden. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

HBVL

Chelsea heeft in het geheim een voormalig jeugdspeler betaald die ermee dreigde om een pedofiliezaak naar buiten te brengen. Het gaat om de voormalig jeugdscout Eddie Heath, die meer dan 10 jaar actief was. Het misbruik zou plaatsgevonden hebben in de jaren '70. In diezelfde periode zijn er ook pedofilieschandalen gebeurd bij Crewe Alexandra, waar verschillende ex-profvoetballers onlangs over getuigden.

Volgens The Telegraph heeft het slachtoffer in de afgelopen drie jaar geld ontvangen. In ruil zouden hij, zijn familieleden en zijn advocaten niet praten over het misbruik.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee