België wil leider Sharia4Belgium kunnen uitzetten

© AD

Jusititie in België is een pro­cedure gestart om Fouad Belkacem, de leider van Sha­ria4Belgium, zijn Belgische nationa­liteit af te nemen. ,,Hij is een perma­nente bedreiging voor onze openbare veiligheid en hij is ernstig tekortgeschoten in zijn verplichtingen als Belgische bur­ger", oordeelt het parket-­generaal, schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag.

AD

Als de rechter in Antwerpen daarmee akkoord gaat, kan hij in de toekomst eventueel worden uitgezet naar Marokko. Belkacem werd begin 2015 door het hof van beroep in Antwerpen veroordeeld tot 12 jaar cel en 30.000 euro boete voor het leiden van een terreurorganisatie die jongeren ronselde voor de oorlog in Syrië.Bij een eventuele vervallenverklaring van de nationaliteit zouden onze zuiderburen de extremist kunnen terugsturen naar Marokko. Ook een gerechtelijke uitlevering aan Marokko behoort tot de mogelijkheden, als Marokko hem zou willen vervolgen voor criminele feiten.Belkacem verzet zich tegen het innemen van zijn Belgische paspoort. ,,Een uitlevering aan de dictatuur in Marokko zie ik totaal niet zitten", zegt hij. Islamitische staatSharia4Belgium had een islamitische staat in België als ideaal. Om dat doel te bereiken, moest eerst de democratie met geweld worden omvergeworpen. De organisatie is opgedoekt. Begin dit jaar bekrachtigde het hof in Antwerpen nog de straf voor Belkacem. In totaal zijn 45 mensen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij Sharia4Belgium.De rechter doet uitsrpaak op 21 december.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee