Vrouw sluit haar 14 katten zo lang op dat ze elkaar opeten

© AD

Een vrouw in het Australische Adelaide heeft haar veertien katten zo lang in haar huis opgesloten, dat de dieren elkaar hebben opgegeten. Medewerkers van een dierenorganisatie deden de gruwelijke ontdekking: het huis lag vol ontbindende kattenkadavers. Slechts één kat overleefde de verwaarlozing.

AD

De eigenares van de katten werd veroordeeld wegens dierenmishandeling en mag van de rechter nooit meer dieren houden. De vrouw zou ernstige psychische problemen hebben.TrooperHoofdinspecteur Andrea Lewis zegt tegen de Engelse nieuwswebsite Metrodat de overlevende kat door haar redders in nood Trooper is genoemd. Het beestje miauwde wanhopig toen de hulpdiensten de deur van het huis opendeden.,,Je kan dieren niet achterlaten", stelt een boze Lewis. ,,Je bent wettelijk verantwoordelijk voor hun welzijn. Zo ver zou het nooit mogen komen. Wie niet voor zijn huisdieren kan zorgen, moet vrienden, familie of buren inschakelen om dat te doen of de dieren naar een dierenasiel brengen.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee