Dolfijnen verjagen witte haai die surfer (65) aanvalt

© AD

Een 65-jarige Australische surfer Colin Rowland heeft dankzij een paar rake trappen, een oplettende andere surfer en een flinke dosis geluk een levensgevaarlijke aanval van een witte haai overleefd. Volgens zijn zoon Tim kreeg de man ook nog hulp uit onverwachte hoek: vlak voor de aanval dook een groep dolfijnen op.

AD

,,De dolfijnen waren zo dichtbij elkaar dat ze elkaar aanraakten en een muur vormden'', vertelde Tim Rowland aan de Australische Daily Telegraph. ,,Misschien probeerden ze de surfers uit het water te krijgen, omdat ze wisten dat er iets was.'' Waar of niet, het heeft niet helemaal geholpen, want Colin Rowland werd in zijn voet gebeten en door de haai onder water getrokken. Diverse media plaatsen foto's van zijn doormidden gebeten surfplank. ,,Als de haai geen stukken van de surfplank in zijn mond had gehad, dan was pa nu geschiedenis."

Als de haai geen stukken van de surfplank is zijn mond had gehad, dan was pa nu geschiedenis

Duim omhoogRowland slaagde erin het dier tegen zijn hoofd te schoppen. Vervolgens schoot een andere jonge surfer de man te hulp. Hij trok hem op zijn eigen plank en duwde hem naar de kant.Het slachtoffer - dat aan het surfen was bij Bulls Paddock, een hotspot voor surfers - slaagde erin om vanaf zijn brancard een duim omhoog te steken. ,,Ik ben een beetje van slag, maar ik leef nog.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee