Everton-fans over de rooie om rode kerstboom Koeman

© AD

Ronald Koeman heeft zich in de nesten gewerkt door op Twitter een foto te plaatsen van een kerstboom met rode versieringen.

AD

Het leidde tot een stroom aan reacties, vooral van boze fans van Everton. Rood is namelijk de kleur van stadgenoot en concurrent Liverpool, terwijl Everton in het blauw speelt. Koeman zag zich genoodzaakt om de versiering aan te passen. Later reageerde hij via Twitter op de ontstane commotie. ,,Ik denk dat er grotere problemen in de wereld zijn dan ophef te maken over een kerstboom!"Het is niet voor het eerst dat Koeman de fans van The Toffees tegen zich in het harnas jaagt. Eerder dit seizoen noemde Koeman aartsrivaal Liverpool een titelkandidaat. Ook de opmerking dat spits Romelu Lukaku in potentie te goed is voor Everton viel niet in goede aarde.De ploeg van Koeman ontvangt zondag Manchester United in de Premier League. Everton hoopt dan een einde te maken aan een reeks tegenvallende resultaten. In de laatste acht competitieduels won de blauwe brigade uit Liverpool slechts één keer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee