Dorp rouwt om dood van geliefde balletjuf

© HBVL

Zaterdag en zondag kreeg ze nog drie staande ovaties na topoptredens van leerlingen van haar balletschool. Dinsdagochtend overleed de Belgische balletjuf en pianolerares Marijke Clijsters (54) plots, na een hartstilstand.

HBVL

Clijsters was een icoon in Bree en omstreken. ,,We zijn er zeker van dat de passie van mama nog heel veel mensen lang zal bijblijven”, zeggen haar kinderen Dieke (17) en Cis (17), die haar dans- en muzikale talent erfden.

Balletschool Marijke Clijsters is een begrip in Bree en omgeving. Afgelopen weekend schitterden de leerlingen nog tijdens het jaarlijkse optreden. Voor een allerlaatste keer onder het goedkeurend oog van juf Marijke. Want dinsdagochtend stierf de geliefde balletlerares plots thuis, in bed, na een hartstilstand.

,,De voorstellingen waren fantastisch. Ik zei nog dat het moeilijk zou worden om dit te overtreffen”, zegt Nicole Reynders (33), Marijkes assistente in de balletschool. ,,Marijke was heel trots. Het was voor haar dan ook heel speciaal: haar dochter Dieke danste een solo, haar zoon Cis maakte de muziek voor het tweede deel van de voorstelling. Het is heel onwezenlijk dat ze er nu plots niet meer is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee