Dorp rouwt om dood van geliefde balletjuf

Print
Dorp rouwt om dood van geliefde balletjuf

Afbeelding: HBVL

Zaterdag en zondag kreeg ze nog drie staande ovaties na topoptredens van leerlingen van haar balletschool. Dinsdagochtend overleed de Belgische balletjuf en pianolerares Marijke Clijsters (54) plots, na een hartstilstand.

Clijsters was een icoon in Bree en omstreken. ,,We zijn er zeker van dat de passie van mama nog heel veel mensen lang zal bijblijven”, zeggen haar kinderen Dieke (17) en Cis (17), die haar dans- en muzikale talent erfden.

Balletschool Marijke Clijsters is een begrip in Bree en omgeving. Afgelopen weekend schitterden de leerlingen nog tijdens het jaarlijkse optreden. Voor een allerlaatste keer onder het goedkeurend oog van juf Marijke. Want dinsdagochtend stierf de geliefde balletlerares plots thuis, in bed, na een hartstilstand.

,,De voorstellingen waren fantastisch. Ik zei nog dat het moeilijk zou worden om dit te overtreffen”, zegt Nicole Reynders (33), Marijkes assistente in de balletschool. ,,Marijke was heel trots. Het was voor haar dan ook heel speciaal: haar dochter Dieke danste een solo, haar zoon Cis maakte de muziek voor het tweede deel van de voorstelling. Het is heel onwezenlijk dat ze er nu plots niet meer is.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →