Dakloze man richt huis in onder snelweg: 'Dit is mijn jacuzzi'

© AD

De Amerikaanse Ceola Waddell Jr. is al jaren dakloos, maar lijkt het desondanks bijzonder goed voor elkaar te hebben in de straten van Los Angeles. Onder de snelweg creëerde hij zijn eigen plekje met een indrukwekkende verzameling spullen.

AD

De video op Facebook waarin Waddell Jr. trots zijn stulpje laat zien, is inmiddels al ruim 1,4 miljoen keer bekeken. In de virtuele rondleiding toont Waddell Jr. zijn 'Paradise Lane' met porseleinen toiletten, stoelen met zebraprint, een hemelbed en afgedankte koelkasten die nu dienstdoen als jacuzzi. ,,Ik moet innovatief zijn", zegt de dakloze in de video.GastenkamerWadell Jr. dacht zelfs aan een 'gastenkamer': voor 25 dollar per week kunnen bezoekers gebruikmaken van het bij elkaar gescharrelde meubilair en slapen op een tweepersoonsbed. Daarnaast verhuurt hij nog een tent en verkoopt hij hotdogs aan voorbijgangers.Leven als anderenOngeveer zes maanden geleden begon de dakloze man aan zijn project. Zelf is hij apetrots, maar de autoriteiten zijn minder blij met z'n stekkie. Al twee keer werd 'Paradise Lane' afgebroken, omdat het er onveilig zou zijn. De stad bood Waddell Jr. toen onderdak, maar de man weigert te vertrekken. ,,Ik wil leven zoals ieder ander. Daarom maakte ik deze plek tot mijn thuis", vertelt hij aan Los Angeles Times.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee