Voorbijganger snaait emmer vol goud uit geldwagen

© NBC

Gelegenheid maakt de dief. Dat gezegde is weer eens bewezen in New York. Op videobeelden van een bewakingscamera, die online werden gezet door de lokale zender NBC 4, is te zien hoe een toevallige voorbijganger op klaarlichte dag een container uit een gepantserde vrachtwagen haalt. Naar later bekend werd, zat daar voor ongeveer anderhalf miljoen euro aan goud in.

ANP

De gelegenheidsdief maakte gebruik van een kort moment van onoplettendheid van de twee bewakers van het waardetransport. Terwijl de een op West 48 Street, in de New Yorkse 'Juwelenbuurt', een vrachtje ophaalde, liep de ander om de auto heen om op de voorbank plaats te nemen. De dader had aan 20 seconden genoeg om via de openstaande laadklep zijn slag te slaan.Zware buitBewakingscamera's in de wijk toonden aan hoe zwaar de buit was. De man moest zijn vrachtje regelmatig even neerzetten om op adem te komen. ,,Hij zag zijn kans schoon, greep de emmer en kuierde weg'', reageerde de rechercheur die het politie-onderzoek leidt. Hij denkt dat de nog onbekende man geen idee moet hebben gehad van de inhoud. De politie hoopt door de verspreiding van de camerabeelden achter de identiteit van de dief te komen, aldus NBC.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee