'Explosief' Brunssum blijkt ongevaarlijke radio

Print
'Explosief' Brunssum blijkt ongevaarlijke radio

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Het 'explosief' dat was gevonden in een flat in Brunssum, blijkt een ongevaarlijk stukje knutselwerk van een bewoner.

Dat is gebleken na onderzoek door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD). Het flatgebouw dat na de melding was ontruimd, is weer vrijgeven. De bewoners mogen weer naar hun appartement. De maker van het nep-explosief was in de loop van de middag al aangehouden.

Uitgezet
Hij zou deze dag uit zijn woning worden gezet. Medewerkers van de woningstichting kwamen daarvoor bij hem langs. Voor zover nu bekend zagen ze het 'explosief', gemaakt van een draagbare radio, of ze werden er door de huurder op gewezen. De medewerkers waarschuwden daarop de politie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen