Duitse ambulances komen naar Limburg

Print
Duitse ambulances komen naar Limburg

Afbeelding: iStock

Duitse ambulances mogen vanaf 2017 in de Nederlandse grensstreek spoedhulp verlenen. Ook de brandweer gaat grensoverschrijdend werken.

In het Duitse Rindern en het Nederlandse Millingen aan de Rijn gaat de brandweer zelfs gezamenlijk personeel oefenen en opleiden.

Aan de grensoverschrijdende hulpverlening is jarenlang gewerkt, aldus Gelders gedeputeerde Michiel Scheffer en Günther Horzetzky, staatssecretaris van Noord-Rijnland-Westfalen.

Tussen Nederland en Duitsland zijn veel verschillen in opleiding en bevoegdheden van hulpverleners. Via het samenwerkingsverband Interreg zijn die verschillen weggewerkt. Zo kregen Duitse hulpverleners bijscholing en hebben alle medewerkers taalcursussen gedaan.

Voor inwoners aan weerszijden van de grensstreek zijn de nieuwe afspraken een uitkomst. In sommige gebieden doet de Nederlandse spoedhulp er een halfuur over om op de plek des onheils te arriveren, terwijl de Duitse vakgenoten nauwelijks vijf minuten nodig hebben. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →