Duitse ambulances komen naar Limburg

© iStock

Duitse ambulances mogen vanaf 2017 in de Nederlandse grensstreek spoedhulp verlenen. Ook de brandweer gaat grensoverschrijdend werken.

In het Duitse Rindern en het Nederlandse Millingen aan de Rijn gaat de brandweer zelfs gezamenlijk personeel oefenen en opleiden.Aan de grensoverschrijdende hulpverlening is jarenlang gewerkt, aldus Gelders gedeputeerde Michiel Scheffer en Günther Horzetzky, staatssecretaris van Noord-Rijnland-Westfalen.Tussen Nederland en Duitsland zijn veel verschillen in opleiding en bevoegdheden van hulpverleners. Via het samenwerkingsverband Interreg zijn die verschillen weggewerkt. Zo kregen Duitse hulpverleners bijscholing en hebben alle medewerkers taalcursussen gedaan.Voor inwoners aan weerszijden van de grensstreek zijn de nieuwe afspraken een uitkomst. In sommige gebieden doet de Nederlandse spoedhulp er een halfuur over om op de plek des onheils te arriveren, terwijl de Duitse vakgenoten nauwelijks vijf minuten nodig hebben.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee