'Homohaat op grond van islam is onacceptabel'

Louis Bontes en Joram van Kalveren.

Louis Bontes en Joram van Kalveren.© ANP/Bart Maat

In de Tweede Kamer wordt met afschuw gereageerd op een standpunt van het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND). Volgens Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren stelt het MiND dat gewelddadige homohaat mag op grond van de islam.

AD

Nadat er een melding was gedaan bij het MiND wegens homohaat, zei de organisatie dat ze niks kunnen doen omdat ,,de uitingen moeten worden gezien in de context van geloofsovertuiging''. ,,Juridisch gezien neemt dit in veel gevallen het beledigende karakter weg", is te lezen in de schriftelijke reactie van het MiND.De persoon die de melding deed, zei tegen The Post Online dat deze reactie niet door de beugel kan. ,,Ik schrok van de reacties onder een artikel op Bladna.nl", schrijft de persoon, die anoniem wil blijven. ,,maar van deze reactie schrok ik nog meer." Nooit een excuusVoor de onafhankelijke Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes is de reactie op een discriminatiemelding fout en onacceptabel. Ze stelden er vandaag vragen over in de Kamer aan de ministers van Justitie en Sociale Zaken. ,,Deelt u onze visie dat dit soort zaken altijd thuishoren bij het OM en dat de islam (net als andere levensbeschouwingen) nooit gebruikt kan worden als excuus voor feitelijke discriminatie of het oproepen tot geweld?'', luidt een van de vragen van de Kamerleden. De islam en andere levensbeschouwingen kunnen volgens hen nooit worden gebruikt als excuus voor feitelijke discriminatie of het oproepen tot geweld.Het MiND wilde nog niet reageren op de berichtgeving en de reactie van de Kamerleden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee