Ontvoerder baby legde kind zelf stiekem terug in bedje

Bij de flat aan in Arnhem was veel politie aanwezig.

Bij de flat aan in Arnhem was veel politie aanwezig.© AD/Timo Bouman/Persbureau Heitink

Tijdens de zoekactie van politie woensdag heeft de verdachte van de ontvoering van een baby uit een flatwoning aan de Johan de Wittlaan in Arnhem, het kind heimelijk terug weten te leggen in zijn bedje. De man heeft het drie maanden oude jongetje zo'n 1,5 uur bij zich gehad.

AD

Het is nog niet duidelijk waar hij tussentijds met de baby is gebleven.

SchuiladresDe vermeende kidnapper is de vader van het kind. Dat heeft de moeder van het ontvoerde kind, gisteren vanuit een 'schuiladres' gezegd. De politie wil dit bevestigen noch ontkennen.

Een politiewoordvoerder erkent wel dat de baby woensdagavond kort na de ontvoering op vooralsnog onverklaarbare wijze weer ongedeerd in de flatwoning is aangetroffen. Vervolgens heeft een agent het kindje naar de moeder gebracht, die elders in Arnhem was om van de schrik te bekomen. Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed.

HelikopterDe politie heeft ook daarna nog met man en macht, inclusief inzet van politiehelikopter, naar de kidnapper gezocht. Tot dusver zonder resultaat.

De recherche is op deze zaak gezet. De vermeende ontvoerder heeft, aldus de politie, de baby tegen de wil van de moeder meegenomen. De man wordt verdacht van onder andere onttrekking van het kind aan het ouderlijke gezag én vrijheidsberoving.

MishandelingDe politie wil niet zeggen of de dader ook de vader is van de baby. De man had volgens de politie de moeder van de baby eerder op de avond mishandeld. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie laat verder niks los over de ontvoering.

De moeder van het ontvoerde kind wenst, aldus de politie, geen aangifte te doen tegen de kidnapper. Het is onduidelijk, waarom dat zo is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee