Ex-model verongelukte tijdens eerste vlucht als copilote

© RTL Nieuws

Sisy Arias (29) was een veel gevraagd model in Colombia. Toch had ze maar een grote passie en dat was vliegen. Dus volgde ze een opleiding tot lijnpiloot. De rampvlucht met de Braziliaanse voetballers van Chapecoense was haar eerste vlucht als copilote.

Het Nieuwsblad

Sisy vloog al jaren. Eerst met een klein vliegtuigje. Maar ze wilde meer. Dus volgde ze in de VS een opleiding tot piloot burgerluchtvaart. Ze had nog maar pas haar brevet gehaald en was trots dat ze het voetbalteam naar Colombia mocht vliegen. Naar de finale van de Copa Sudamericana. De spelers waren zelf ook blij met hun bevallige copilote met haar aanstekelijke glimlach. Want zo kende iedereen haar.

Geen toevalDat de ploeg voor de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij LaMia had gekozen en niet voor een Braziliaanse maatschappij, was geen toeval. Ze deden vaker een beroep op LaMia. “We zijn klaar om hen, zoals altijd, een prima service te geven”, zei Sisy toen ze vlak voor het opstijgen nog werd geïnterviewd. Ze sprak haar bewondering uit voor de spelers en de ploeg die in enkele jaren tijd aan de top geraakte. Sisy Arias was niet echt een voetbalfan, maar hoopte wel dat ‘haar mannen’, zoals ze de spelers noemde, de cup pakten. Ze had zich zelfs opgegeven om ook de terugvlucht te mogen doen.

Helaas, het toestel crashte. Wellicht omdat het zonder brandstof gevallen is. De piloot en de copilote en 69 andere inzittenden kwamen om. Onder hen bijna de volledige voetbalploeg. Slechts zes inzittenden overleefden het drama.

KoosnaamArias was de dochter van een bekende Boliviaanse journalist. Sisyta was zijn koosnaampje voor zijn dochter. “Ik hoop dat God zich goed zal ontfermen over haar”, schreef Jorge Arias op zijn Facebookprofiel. “Ik hou van je, ik hield van je en ik zal altijd van je houden. Ik weet niet wat er van mij zal worden, zo zonder jou. Dit is geen afscheid, je bent alleen iets vroeger dan verwacht gegaan.”

Ook haar broer reageerde al. “Liefste zus, ik ga je de rest van mijn leven missen. Ik weet niet hoe ik de pijn en de leegheid die ik nu voel onder woorden moet brengen. Je bent de liefste persoon die ik kende. Ik hoop je ooit terug te zien, als mijn tijd er hier opzit. Mijn illusie om je in leven te zien, is dood. Ik hou eeuwig van je.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee