Een bril die speelt met de werkelijkheid

Print
Een bril die speelt met de werkelijkheid

Afbeelding: De Limburger

Een bril waarmee de tandarts kan inzoomen op het gebit. Die parkinsonpatiënten helpt om makkelijker te bewegen, die de pijn van patiënten met brandwonden verlicht. Of een microscoop waarmee een staaroperatie kan worden gesimuleerd.

Toptechbedrijf Cinoptics uit Maastricht (voorheen Cybermind) is een wereldspeler in hoogwaardige virtuele en augmented realiteit. Het bedenkt en ontwikkelt nieuwe innovatieve toepassingen voor de zorg, maar ook voor defensie en de industrie.

Virtuele en augmented realiteit. Spelen met de werkelijkheid. Het is een beetje zinsbegoocheling; het misleiden van ogen en hersenen. Volgens Vincent Graham en Jaap Heukelom van Cinoptics  bieden de technieken echter ongekende mogelijkheden. „Er is geen sector waarin technologische innovatie zoveel interessante toepassingen kent als de medische.”

Meer over Cinoptics in De Limburger van zaterdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →