Online zien of je kanker hebt: het kan straks

Print
Online zien of je kanker hebt: het kan straks

Afbeelding: Thinkstock

Online direct zien of je kanker hebt of niet. Zelf je afspraak met de specialist maken. Of direct de bloeduitslagen bekijken. Het kan straks via het patiëntportaal dat elk ziekenhuis in 2018 moet hebben. Over beveiliging, het ethisch geweten en eigen regie.

Hoe zou u de uitslag van een kankeronderzoek te horen willen krijgen? Via een persoonlijk gesprek met een arts in het ziekenhuis? Of thuis door snel even met de smartphone naar uw eigen medisch dossier te surfen? Linksom of rechtsom; het kan over een paar jaar allebei. Ziekenhuizen zijn door de overheid verplicht om hun patiënten digitaal inzage te bieden in hun medische gegevens.

Verplicht
Een project dat in fases gaat plaatsvinden. Vanaf 1 januari 2018 zijn ziekenhuizen verplicht om een zogenoemd patiëntportaal te hebben geopend. De invulling daarvan - en vooral de hoeveelheid informatie die zij online vrijgeven - staat hen dan nog vrij. Echter, vanaf 1 januari 2020 is elk ziekenhuis verplicht een door het Rijk bepaalde hoeveelheid informatie in te kunnen laten zien. Hoe hoog die lat gelegd gaat worden, moet voor de jaarwisseling duidelijk gaan worden. 

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →