Ouders ontdekken net op tijd wat hun tiener met wapens wil doen

Print
Ouders ontdekken net op tijd wat hun tiener met wapens wil doen

Afbeelding: AD

De ouders van een 15-jarige jongen in de Amerikaanse staat Utah vonden donderdag dat hun zoon zich 's ochtends wat vreemd gedroeg. Maar pas toen hij naar school was gelopen, kwamen ze erachter waarom. Hun geweer en pistool ontbraken in de kluis.

De vader en moeder haastten zich naar de school waar de jongen net zijn klaslokaal binnen was gelopen en in het plafond had geschoten. Hij richtte een pistool op zijn nek. Klasgenoten doken huilend onder hun bureaus terwijl een leraar en een leerling op hem inpraatten. Dat gaf de moeder net genoeg tijd om het lokaal binnen te stormen, het wapen uit haar zoons hand te rukken en hem mee naar de gang te nemen. 

Hoe de tiener aan de wapens kon komen is nog niet duidelijk. Hij verstopte ze onder een wijde regenjas samen met extra munitie en ging zo zijn middelbare school in Bountiful binnen. Hij zei geen woord terwijl hij omhoog richtte. Nadat zijn moeder hem had overmeesterd, gooide ze het wapen op de grond en sleurde hem naar de gang. Leraren belden 911. Vervolgens werd de jongen gearresteerd. 

Niemand raakte gewond. De school ging na het incident uren op slot waardoor de 840 leerlingen niet naar buiten konden. Agenten wilden zeker weten dat het veilig was en dat er geen andere schutter actief was. 'Het was heel eng', aldus een klasgenoot. 'De blik in zijn ogen, hij keek alsof hij schade wilde aanrichten.'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →