Wanhopige vader probeert zijn vrouw in leven te houden tot kerst voor hun zoontje

Print
Wanhopige vader probeert zijn vrouw in leven te houden tot kerst voor hun zoontje

Afbeelding: HBVL

Nina worstelt al bijna twee jaar met darmkanker. Die is nu uitgezaaid naar haar lever en botten. Volgend jaar zou ze kunnen deelnemen aan een experimentele behandeling die haar zou kunnen genezen, maar volgens de dokters heeft ze zo lang niet meer. Haar man probeert er nu alles aan te doen om haar tenminste tot kerst te doen overleven zodat ze hun zoontje zijn cadeautjes nog kan zien uitpakken.

Vlak na de geboorte van hun zoontje, werd in februari vorig jaar bij Nina darmkanker vastgesteld. De dokters zeiden haar dat ze zich gelukkig mocht prijzen als ze het nog zes weken zou volhouden. Het koppel wilde het daar echter niet bij laten en vroeg over de hele wereld advies.

Zo leerden ze het medicijn Regorafenib kennen, een medicijn dat blijkt aan te slaan bij Nina en dat tumoren doet krimpen. Dat wordt echter niet meer terugbetaald door de Britse overheid en kost meer dan 1000 euro per week. Ondanks een eerdere crowdfundingsactie raakt het geld van het koppel dus snel op.

Nina’s echtgenoot Ed wil nu via een nieuwe actie 100.000 pond ophalen. Dat moet ervoor zorgen dat hij de levensverlengende pillen van Nina kan blijven betalen en dat ze volgend jaar een experimentele behandeling kan starten die haar mogelijk volledig zou kunnen genezen.

,,Ik weet dat het moeilijker is voor mensen om rond Kerstmis te doneren omdat het geld wat krap wordt. Maar ik wil mijn vrouw gewoon nog een kans geven om hier bij mij en onze zoon te blijven. Zelfs al haalt ze de experimentele behandeling niet meer, ze wil hem zo graag zijn pakjes zien openen op kerstdag”, vertelt Ed. ,,Na het gevecht is dat het minste wat mijn vrouw verdient. Ik kan het zelfs niet onder woorden brengen hoe dit voelt. Het is meer dan verschrikkelijk.”